Harry Verhoeven ontvangt de Brabant Bokaal 2017

Kunstenaar Harry Verhoeven uit Bergeijk wint de Brabantbokaal 2017. De onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt hem toegekend vanwege zijn tomeloze en veelzijdige inzet en ambassadeurschap voor de klassieke ambachten, de ambachtsman en de kunst in het algemeen en voor zijn initiatief en inspirerende inspanningen voor het *techniekHuys te Veldhoven in het bijzonder.

In Bergeijk is Verhoeven onder meer bekend om zijn in het oog springende Corten-stalen kunstwerken die staan opgesteld in de vrij toegankelijke bloemen- en beeldentuin achter het Teutenhuis en nabij de kinderboerderij in de Domineestraat in Bergeijk. Het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt de Brabantbokalen uit sinds 2008. Iedereen die de onderscheiding wint, wordt lid van een bijzonder gezelschap met de naam ‘De Brabantse Hoeders’. Elk jaar spannen zij zich in voor een cultureel project.

Het TechniekHuys in Veldhoven

Harry Verhoeven is de bedenker, ontwerper en ontwikkelaar van het *techniekHuys in Veldhoven. In dit korte filmpje geeft hij een toelichting op het achterliggende concept en de betekenis ervan voor het beroepsonderwijs, promotie van techniek en cultuurvorming in een historische context. Onder de vlag ‘leren, vormen, ontmoeten’ heeft hij met het *techniekHuys een betekenisvolle bijdrage geleverd aan een vernieuwende tijdsgeest, die voor steeds meer mensen duidelijk wordt.

Het *techniekHuys in Veldhoven is een belevingscentrum waar opleidingen en arbeidsmarkt bij elkaar zijn gebracht. Met het `techniekHuys heeft u tevens toegang tot historische en thematische exposities, congres- en vergaderfaciliteiten, beroepsopleidingen en techniekpromotie in een innovatieve omgeving.