Dit bijzonder belevingscentrum, waar diverse partijen op het snijvlak van educatie en arbeidsmarkt elkaar versterken, geniet bekendheid in geheel het land. Naast de faciliteiten voor 15 verschillende beroepsopleidingen op MBO-niveau, bevat het complex ook een congrescentrum met maar liefst 14 volledig ingerichte zalen, een restaurant en expositieruimten voor evenementen, vergaderingen, scholingsactiviteiten en bedrijfsbijeenkomsten.

De sfeervolle architectuur van het complex, de Brabantse gastvrijheid en de kwaliteit van de verzorging zijn onderscheidend te noemen.  Inpandig wordt er al enkele jaren met studenten gewerkt aan de realisatie van het ‘Nederlands Bouwmuseum’.

Het totale ontwerp van dit omvangrijke complex heeft vorm gekregen onder regie van Harry Verhoeven tevens het creatieve brein achter dit bijzondere initiatief.

In het voorjaar van 2024 is het hoofdgebouw, waar het congrescentrum was gevestigd, verkocht en in bezit gekomen van SIMAC. Naast een aangepaste functie wordt ook de vormgeving aangepast en verdwijnt het unieke inpandige ‘Bouwmuseum’. Ook zullen diverse vormgevingsaccenten verloren gaan.